sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Jouluksi kotiin

Noniin, tässä se nyt tulee. Tämän blogin viimeinen postaus. Kuten moni jo tietääkin palasin kotiin 12.12.2013.

Minkä takia?

Jos yksinkertaistan asiaa hieman voin sanoa, että lähdin remachiin ( elikkä vaihtamaan perhettä) . Onni ei osunut kohdalleni, eikä sopivaa uutta perhettä löytynytkään.

Mitkä fiilikset?

Harmittaa. Vuosi jäi pahasti kesken, enkä olisi sieltä halunnut lähteä. Remachiin menoa pohdein kuukauden ajan, koska pelkäsin juuri näin käyvän. En silti ole kertaakaan katunut päätöstäni lähteä remachiin. Perheessä oli liian moni asia pielessä, joka teki työstäni lähes mahdotonta. As an Au Pair you don`t wanna struggle your year, you wanna enjoy it.

Vinkkinä muille Au Paireille tai Au Paireiksi pyrkiville haluan sanoa, että kannattaa maltilla etsiä sitä perhettä. Älä usko perhe profiiliin liian sokeasti. Skype haastattelun aikana kysele paljon kysymyksiä. Koskaan ei voi kysyä tyhmiä kysymyksiä. Sähköpostittele perheen kanssa mahdollisimman paljon. Skypessä kannattaa puhua enemmän kuin kerran. Tärkeintä on , että huomaat tulevasi toimeen vanhempien kanssa, ja totta kai, lastenkin kanssa.

Omalla kohdalla tökki vanhempien kanssa ja se on se yleisin syy, miksi Au Pairit lähtevät remachiin. Usein voi myös lapsetkin olla syynä, mutta itseni kohdalla näin ei asia ollut.

Remachin päätyttyä olin vielä muutaman päivän jenkeissä, kunnes nousin koneeseen.

Kotiin oli outoa palata, mutta onnekseni ei se hirveää ollut. Pääsin heti takaisin vanhaan työpaikkaani, yllätin kaikki kaverit tulollani ja kaikki olivat iloisia paluustani. Huonomminkin voisi asiat olla.

Anyway, mahtava kokemus. Itselläni oli vain hieman huonoa tuuria, koska kyllä siellä niitä hyviäkin perheitä on! :)

Ikävä on kova Atlantin toiselle puolelle, mutta onneksi New York ei sieltä mihinkään katoa. Suunnittelen jo kesälle matkaa sinne.

Missä jatkan blogin pitämistä vai jatkanko ollenkaan jää vielä toistaiseksi auki.

See ya!


2 kommenttia:

  1. jouduitko itse maksamaan lennot rematchin jälkeen kotiin?

    VastaaPoista
  2. juu jouduin. itsellä kävi kuitenkin sen verran hyvä tuuri, että sain lipun 350 eurolla, joka sisälsi ateriat lennolla ja kaksi matkalaukkua :)

    VastaaPoista